入驻
搜索

从十指緊扣到愛情已死

手拖住手嘅感覺真系好啊
尤其系當妳拖住妳自已中意的人
不其然就會有壹種甜蜜和幸福的感覺
輕輕咁手挽手就感覺互相的濃情蜜意
將大家的距離拉得好近
每當我的手拖住手的時候
吳單止感覺到溫暖仲有力量信心
好似可以感覺到對方對對方的關心肯定
呢壹切美好的感覺其實都因爲我地都愛對方
記得妳曾經講過,妳好中意同我手拖住手
尤其是最中意同我十指緊扣的感覺
因爲妳覺得咁樣好有安全感
而我地亦都曾經拖住對方走過
左好多好多的路經曆左好多,分分享左好多
但願系呢壹世,我地都可以十指緊扣,壹齊走埋下半生

[color=#666699,strength=3);]誰都知雙手可緊扣 不依不舍的背後
這個信念有多溫柔 從害怕會被擁有
直到氣力不夠 十只手指終於找得到對手
能開不開心都緊扣 辛不辛苦都接受
是壹個成就
可惜我只得我壹個人翹起雙手
誰都知雙手可緊扣 不依不舍的背後
這個信念有多溫柔 從害怕會被擁有
直到氣力不夠 十只手指就是絕望時扶手
能開不開心都緊扣
辛不辛苦都接受 是壹個成就
可惜我只想與壹個人尾指壹勾 也沒有

[color=#990066,strength=3);]兩個人手拖住手真系可以羊都感受得到
包括可以感受到我地的感情去到邊壹度
拖住的時候感覺甜甜蜜蜜梗系好拉
但系唔知幾時開始
我就發現和妳手拖住手的感覺已經唔同左拉
雖然,我地仍然是手拖住手
但系我已經感覺唔到以前果種著緊和關心
睇信妳同我壹齊的時候
變得越來越彷佛,越來越冷淡
真系令到我覺得好不安,好難過
我真系好想問,其實妳已經唔再愛我了
因爲手拖手的時候
我已經再感受唔到以前果種親近的感覺
相反我地的距離,好似壹日比壹日甘拉開
變得越來越遠
到左最後我地雙方都好明白
系時候要放手了
因爲我地之間的愛情
已發出左死亡的信號
再見,系我失戀呢壹日
我將自己雙手緊扣住
放系額前爲呢段失落左的愛情
作出最深切,最深切的哀悼
[color=#FF6666,strength=3);]不必告訴愛上情已死 知已當知彼
無能爲力冷戰可以嬉戲
人在機場早晚亦要飛來爲妳離別致哀下半旗
即使妳對我愛情已死
表演壹場歡喜
爲何情願報尤不報喜臨別癡呆
都可以逃避在壹起來較量誰入戲

第一次听这首歌就喜欢,现在也一直喜欢……

很伤感,很感伤……
心酸……

LZ真是淫得一手好湿````好湿``````

在下佩服啊

好傻好天真

...爱情,难懂

不喜欢剧场版。。。。。。。。。